Mια καινούργια γιορτή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χθες η πρώτη μέρα του Greenwave στο δημοτικό κήπο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 34 συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσίαζονται όταν πρέπει να συντονιστούν τόσοι πολλοί άνθρωποι και οργανώσεις η πρώτη μέρα εξελίχθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πολλών πολιτών που ήρθαν σε επαφή με τις ομάδες που παρουσίαζαν στα περίπτερα του χώρου τις δράσεις τους και την συζήτηση με θέμα «Θεσσαλονίκη-Βιώσιμη πόλη» στην οποία πήραν το λόγο και αρκετοί πολίτες που έθεσαν ερωτήματα και τοποθετήθηκαν στο ζήτημα.

Δυστυχώς λόγω προβλήματος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες προβολές των ταινιών. Η πρώτη μέρα τέλειωσε ατμοσφαιρικά με τα μουσικά συγκροτήματα και την συναυλία που έγινε στο Θέατρο Κήπου.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

«Εναλλακτική Οικονομία – απάντηση στην κρίση».

Συντονίζει ο Ξενοφών Ζήσης και συμμετέχουν:

1. Λουκάς Μπρέχας (Δίκτυο ΚΑΠΠΑ) «Συνεταιρισμοί και Κρίση, προτάσεις αυτοδιαχείρισης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»

2. Χρήστος Παπαϊωάννου (Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ) «Παρουσίαση του Δικτύου Ανταλλαγών Μαγνησίας και της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας»

3. Κώστας Νικολάου (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο) «Στόχοι και Φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»

4. Ξενοφών Ζήσης (ΠΕΡ.ΚΑ.) «Ομάδες Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών στην Θεσσαλονίκη»

5. Νίκος Αμπαρτζίδης (Ομοτράπεζοι) «Αρχές Λειτουργίας και Δράσεις των Ομοτράπεζων»

6. Νίκος Γκαλίνας & Παρασκευή Χατζηδημητρίου (ΣΠΑΜΕ) «Παρουσίαση της Ομάδας ΣΠΑΜΕ & Αλληλέγγυο Εμπόριο»

7. Κώστας Μαριόγλου & Διονυσία Νικολοπούλου (Κίνηση 136) «Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών – πρόταση εξαγοράς του ποσοστού 40% της ΕΥΑΘ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

8. Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων) «Πρωτοβουλίες Εναλλακτικής Οικονομίας στην Ευρώπη»

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

21.00 «Γυπαετός, ο ερημίτης των βουνών». Ως ένα τέλειο παράδειγμα ανακύκλωσης της φύσης ο γυπαετός, παγκόσμια απειλούμενο είδος, είναι ο πιο μεγάλος γύπας της Ευρώπης του οποίου η εξάπλωση έχει περιοριστεί πολύ σημαντικά εξαιτίας των ανθρώπινων επιλογών. Διάρκεια 30’.

21.30 Βγήκαμε απ΄ τα ρούχα μας Το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αφορά τα γεγονότα γύρω από τη 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008.

22.00 Αργεντινή. Μνήμες μιας οικονομικής λεηλασίας. Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για το τι έγινε στην Αργεντινή και χρεοκόπησε! Κάθε ομοιότητα με οικείες χώρες και καταστάσεις θεωρείται εντελώς τυχαία.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 και περιλαμβάνει συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο κήπου με τα μουσικά σχήματα: Sextra Large, Eton 16, Blues Wire και Σαν Ξέμπαρκοι

Επίσης οι συλλογικότητες και οργανώσεις που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν αυτόνομα η κάθε μια, με προβολές, παρουσιάσεις ή άλλες δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 18:00 με δράσεις για τα παιδιά. Στις 19:00 αρχίζουν οι παρουσιάσεις των ομάδων και οι θεματικές συζητήσεις και στις 21.00 οι προβολές βίντεο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερες φωτογραφίες από το Greenwave εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150310409018481.334585.719708480&l=949ba13a56&type=1

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s