Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 16/9 το GreenWave Festival, μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, και θα διαρκέσει 2 ημέρες, στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16/9 «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη Πόλη»

Συντονίζει ο Αλ . Γεωργόπουλος και συμμετέχουν:

1. Γρηγόρης Μαυράκης ( Ένωση Πεζών) «Πόλεις για πεζούς»

2. Γρηγόρης Νικολαίδης (Φίλοι του Πρασίνου) «Το πράσινο στην πόλη»

3. Γιώργος Φαρφαράς  (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης) «Πολιτικές Ποδηλάτου για την Πόλη, τις Μεταφορές και τον Τουρισμό».

4. Γιάννης Μυλόπουλος (Πρύτανης ΑΠΘ) «Για ενα βιώσιμο Πανεπιστήμιο»

5. Βαλμπόνα Χυστούνα (Σύλλογος Μεταναστών Μητέρα Τερέζα) «Η κοινότητα των Αλβανών μεταναστών και η Θεσσαλονίκη»

6. Αλέξανδρος Γεωργόπουλος (Αντιγόνη) «Για μια Θεσσαλονίκη της βιωσιμότητας και της αλληλεγγυης»

Σάββατο 17/9  «Εναλλακτική Οικονομία – απάντηση στην κρίση».

Συντονίζει ο Ξενοφών Ζήσης και συμμετέχουν:

1. Λουκάς Μπρέχας (Δίκτυο ΚΑΠΠΑ) «Συνεταιρισμοί και Κρίση, προτάσεις αυτοδιαχείρισης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»

2.  Χρήστος Παπαϊωάννου (Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ) «Παρουσίαση του Δικτύου Ανταλλαγών Μαγνησίας και της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας»

3. Κώστας Νικολάου (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο) «Στόχοι και Φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»

4. Ξενοφών Ζήσης (ΠΕΡ.ΚΑ.) «Ομάδες Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών στην Θεσσαλονίκη»

5. Νίκος Αμπαρτζίδης (Ομοτράπεζοι) «Αρχές Λειτουργίας και Δράσεις των Ομοτράπεζων»

6. Νίκος Γκαλίνας & Παρασκευή Χατζηδημητρίου (ΣΠΑΜΕ) «Παρουσίαση της Ομάδας ΣΠΑΜΕ & Αλληλέγγυο Εμπόριο»

7. Κώστας Μαριόγλου & Διονυσία Νικολοπούλου (Κίνηση 136) «Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών – πρόταση εξαγοράς του ποσοστού 40% της ΕΥΑΘ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

8. Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων) «Πρωτοβουλίες Εναλλακτικής Οικονομίας στην Ευρώπη»


ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

 Παρασκευή 16/9

21.00 «Γυπαετός, ο ερημίτης των βουνών». Ως ένα τέλειο παράδειγμα ανακύκλωσης της φύσης ο γυπαετός, παγκόσμια απειλούμενο είδος, είναι ο πιο μεγάλος γύπας της Ευρώπης του οποίου η εξάπλωση έχει περιοριστεί πολύ σημαντικά εξαιτίας των ανθρώπινων επιλογών. Διάρκεια 30’.

21.30 WORLD NAKED BIKE RIDE LONDON. Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ σχετικά με την πρώτη διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που βγήκε στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου το 2005. Διάρκεια 30’

22.00 «Η εποχή των ηλιθίων». Μια ταινία για την κλιματική αλλαγή. Και για την δική μας ηλιθιότητα που ενώ έχουμε όλα τα στοιχεία που μας αποκαλύπτουν την επερχόμενη καταστροφή, επιμένουμε να μην αλλάζουμε τρόπο ζωής. Πρωταγωνιστούμε κι εμείς λοιπόν στο ρόλο των ηλιθίων. Διάρκεια 92’.

Σάββατο 17/9 

21.00    «Μαυροπετρίτης, το γεράκι το Αιγαίου» ως ένα παράδειγμα είδους που προκειμένου να επιβιώσει (γονείς και νεοσσοί) έχει προσαρμόζει τη ζωή του διαφορετικά από τα υπόλοιπα πουλιά – ο μαυροπετρίτης είναι ίσως, το σημαντικό είδος πανίδας στην Ελλάδα γιατί είναι παγκόσμια απειλούμενο είδος που το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού του αναπαράγεται στην Ελλάδα. Διάρκεια 27’.

21.30 Βγήκαμε απ΄ τα ρούχα μας Το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αφορά τα γεγονότα γύρω από τη 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008.

22.00 Αργεντινή. Μνήμες μιας οικονομικής λεηλασίας. Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για το τι έγινε στην Αργεντινή και χρεοκόπησε! Κάθε ομοιότητα με οικείες χώρες και  καταστάσεις θεωρείται εντελώς τυχαία.

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 και περιλαμβάνει συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο κήπου με τα μουσικά σχήματα:

Παρασκευή 16/9

Invaders, Return to Litany, Σταλαγμίτες και Τα τραγούδια της προδοσίας

Σάββατο 18/9

Sextra Large, Eton 16, Blues Wire και Σαν Ξέμπαρκοι

Επίσης οι συλλογικότητες και οργανώσεις που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν αυτόνομα η κάθε μια, με προβολές, παρουσιάσεις ή άλλες δραστηριότητες (ενδεικτικά μερικές: περιβαλλοντικά παιχνίδια, επιδείξεις αναρρίχησης, συμβουλές βιολογικής καλλιέργειας). Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 18:00 με δράσεις για τα παιδιά. Στις 19:00 αρχίζουν οι παρουσιάσεις των ομάδων και οι θεματικές  συζητήσεις και στις 21.00 οι προβολές βίντεο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s