Greenwave Festival 2016

 • Στα παιδιά πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τα όνειρά τους για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου.
 • Στα παιδιά που είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να σκοτώνονται από τις βόμβες ή να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου κατά το  ταξίδι της «σωτηρίας» τους.
 • Στα παιδιά αυτά που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν βίαια, που τους έκλεψαν την παιδική τους ηλικία, που στερήθηκαν την εκπαίδευσή τους, το παιγνίδι τους και παρόλα αυτά δεν έχασαν το χαμόγελο και την ελπίδα τους  ούτε καν μπροστά στα κλειστά σύνορα της «πολιτισμένης» Ευρώπης, ούτε μέσα  στις λάσπες της Ειδομένης και στην εξαθλίωση των αυτοσχέδιων ή οργανωμένων καμπς….
 • Στα παιδιά των μεταναστών/στριών, αυτά που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα από την Ελλάδα κι όμως αυτή  η χώρα τους αρνείται ακόμη  το δικαίωμα να νιώσουν ισότιμα  μέλη. Που ζουν στον μόνο τόπο που έχουν γνωρίσει ποτέ, που μιλούν  τη μόνη γλώσσα που έχουν μάθει ποτέ  και ωστόσο παραμένουν «ξένα και διαφορετικά».
 • Στα παιδιά αυτά που ο κίνδυνος της απέλασης  τους στερεί το δικαίωμα στο όνειρο.
 • Στα παιδιά αυτά που βίωσαν το ρατσισμό και τον αποκλεισμό από την κούνια τους, στα παιδιά χωρίς ταυτότητα…
 • Στα παιδιά της οικονομικής ύφεσης, τα παιδιά της πολύπλευρης και μακρόχρονης κρίσης που βιώνουμε.
 • Στα παιδιά που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να συνθλίβεται, τους γονείς τους να καταρρέουν.
 • Στα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με την φτώχεια και την πείνα, που είδαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους να  μεταναστεύουν, που άλλαξε η ζωή τους δραματικά  και γέμισε ανασφάλεια και φόβο…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το GREENWAVE FESTIVAL θα φιλοξενήσει και θα δώσει τη δυνατότητα τόσο σε οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και πρωτοβουλίες να  προτείνουν δράσεις, να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν όσο και σε παραγωγούς και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες/ισσες, κατασκευαστές/στριες και εμπειροτέχνες/ισσες  με οικολογικό προσανατολισμό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Μπορούν να συμμετέχουν:

 • Οικολογικές, περιβαλλοντικές & κοινωνικές οργανώσεις ή εγχειρήματα
 • Πρωτοβουλίες για θέματα υγείας & παιδείας
 • Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις
 • Παραγωγοί & μεταποιείς αγροτικών προϊόντων
 • Καλλιτέχνες (εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά κλπ.), κατασκευαστές/στριες (έπιπλα, παιχνίδια, μικροκατασκευές, κλπ.) και εμπειροτέχνες/ισσες (παρουσιάσεις διαφόρων τεχνικών κατασκευής και δημιουργίας)
 • Παρασκευαστές/στριες διαφόρων σκευασμάτων (καλλυντικών, σαπουνιών, υλικών περιποίησης κλπ.)

Πληροφορίες για την αίτηση συμμετοχής στο bazaar του φεστιβάλ

Στην αίτηση συμμετοχής σας θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια το αντικείμενο της δραστηριότητάς σας. Επίσης δηλώστε τυχόν πρόθεσή σας για τη διοργάνωση εκδήλωσης (ομιλία, εργαστήριο, σεμινάριο κλπ.). Οι καλλιεργητές/τριες, μεταποιητές, παρασκευαστές/στριες, κατασκευαστές/στριες θα πρέπει να αναφέρουν εκτός αυτών και τη χρήση μεθόδων ή συστατικών φιλικών προς το περιβάλλον και την προέλευση της δράσης ή των προϊόντων τους (με λεπτομερή αιτιολόγηση). Εφόσον ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις από την οργανωτική επιτροπή, αυτές παρακαλούμε να δοθούν εγκαίρως.

Το φεστιβάλ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και γι’ αυτό υπάρχει συμβολικό οργανωτικό κόστος συμμετοχής ανάλογα με το μέγεθος των πάγκων κάθε εκθέτη:

 • Μέχρι 1 μέτρο όψης 15 ευρώ
 • Μέχρι 2 μέτρα όψης 25 ευρώ
 • Μέχρι 3 μέτρα όψης 35 ευρώ.

Η επιλογή του χώρου όπου θα εκτεθεί η δράση σας ή τα προϊόντα σας θα ορισθεί από την οργανωτική επιτροπή με κριτήρια που έχουν σχέση με τη δομή του φεστιβάλ, το αντικείμενό σας και το οικολογικό αποτύπωμα της δράσης σας ή των προϊόντων σας. Ο χώρος θα διαθέτει τον βασικό φωτισμό του πάρκου και για κάθε εκθέτη παροχή ρεύματος με πολύμπριζο για να βάλει το δικό του φωτιστικό ή άλλη ηλεκτρική συσκευή. Παρακαλούμε αποφύγετε συσκευές μεγάλης ισχύος. Αν και θα υπάρχει στοιχειώδη φύλαξη του χώρου κατά τη νύχτα, μην αφήνετε στα περίπτερα αντικείμενα αξίας. Για τυχόν απώλειες δεν ευθύνεται το φεστιβάλ. Επίσης, όπως και πέρσι, θα υπάρχουν διαθέσιμα τραπεζάκια/πάγκοι προς ενοικίαση σε πολύ χαμηλό κόστος. Η έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ θα γίνει τέλη Ιουλίου και θα απαντηθούν με ενημερωτικό e-mail (ή τηλεφωνικά) με αποστολή συμφωνητικού συμμετοχής που πρέπει να μας επιστραφεί υπογεγραμμένο.

Όσοι/ες από τους συμμετέχοντες/ουσες δηλώσουν και επιλεχθούν για τη διοργάνωση εκδήλωσης ή εργαστηρίου, θα υποστηριχθούν από τη συντονιστική ομάδα  με ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και αναφορά στο έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ότι κατακτήσαμε τις προηγούμενες χρονιές θέλουμε να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε! Έτσι λοιπόν θα συνεχιστούν:

 • η οικολογική αξιολόγηση των δράσεων και προϊόντων που εκτέθηκαν στο bazaar.
 • η μηδενική χρήση πλαστικής σακούλας. Παρακαλούμε όλους τους εκθέτες να φέρουν για τις πωλήσεις τους μόνο χάρτινες ή πάνινες τσάντες ή διχτάκια. Η επιτυχία του περιορισμού της χρήσης πλαστικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ όλους μας!
 • Ο αποκλεισμός κρεάτων και η προσφορά χορτοφαγικού μενού από τη κουζίνα του φεστιβάλ

φέτος επιπλέον δεν θα εγκριθούν αιτήσεις εκθετών με προϊόντα που για τη παραγωγή ή κατασκευή τους θανατώνονται ζώα (πχ. δέρματα, γούνες, είδη κρεοπωλείου και αλλαντικών)

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει καφέ-μπαρ για ποτά, καφέ και τσάι και για όσους/ες πεινάσουν το μαγειρείο θα διαθέτει εξαιρετικά χορτοφαγικά εδέσματα.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση συμμετοχής και θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στο 6ο  GreenWave Festival 2016!

Στον παρακάτω σύνδεσμο

(οι σύνδεμοι έχουν ακυρωθεί γιατί να μην χρησιμοποιούν οι εκθέτες παλιές αιτήσεις)

κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο Greenwave Festival 2016. Συμπληρώστε τη και στείλτε τη μας ταχυδρομικά, δια ζώσης στη διεύθυνση Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Πτολεμαίων 29Α, 54630 ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή με e-mail στο email-gwfΠερισσότερες πληροφορίες στο 2310222503 καθημερινά 18.00-21.00 και στο https://www.facebook.com/GreenWaveThess

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s