Πες ναι στον φυσικό τοκετό

Eκδήλωση με θέμα τα δικαιώματα και τις επιλογές των γυναικών στην γέννα, την Παρασκευή 20/9 στις 19.00, στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων του Greenwave festival, (Δημοτικό πάρκο, δίπλα στο Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη)

Θα μιλήσουν:
Μυρτώ Γρίβα, Ειδική Παθολόγος
Eλεάννα Ιωαννίδου, Δικηγόρος
Εκπρόσωπος του συλλόγου «Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω» – «Birth Choices»

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν.
Στην Θεσσαλονίκη η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013 και ύστερα απο δυο μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Θεσσαλονίκης, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι από το 2008 μέχρι το 2010, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για την επιλογή τους αυτή. Περισσότερες πληροφορίες: (http://diki79.blogspot.gr/- http://www.grivas.info/-http://forbirth.blogspot.gr/). Tο θέμα έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση του κοινού, αλλά και συμπαράσταση στους διωκόμενους γονείς. Η επιλογή του φυσικού τοκετού στο σπίτι, στην Ελλάδα διώκεται, και οφείλουμε να δώσουμε ένα βροντερό ΠΑΡΩΝ, υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, καθώς και κάθε ζευγάρι που θα επιλέξει μελλοντικά τον τοκετό στο σπίτι.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized by greenplanet. Bookmark the permalink.

About greenplanet

Mια προσπάθεια διαλόγου σχετικά με το πως μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Ποιά είναι τα κακώς κείμενα, ποιοί τα συντηρούν και με ποιούς τρόπους και διαδικασίες μπορουμε να τα αλλάξουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s