2η μέρα, βροχερή…

Ένα Φεστιβάλ παντός καιρού!

Μας τάκανε μούσκεμα στην κυριολεξία! Παρά το ψιλόβροχο κατά τη διάρκεια της μέρας το απόγευμα οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήρθαν στο χώρο του Greenwave και ετοιμάσαν – επιδιορθώσαν τα περίπτερά τους. Αποφασίσαμε να μη διακινδυνέψουμε την πραγματοποίηση της συναυλίας αντ’ αυτού όμως να οργανώσουμε γλέντι εκ των ενόντων.

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση  των Πρωτοβουλιών αντίστασης στις εξορύξεις χρυσού στα Βαλκάνια με ομιλητές την Codruta Nedelcu (Asociatia ARIN από τη Ρουμανία), την Margit Vasileva (Δημοτική Σύμβουλο του Krumovgrad στη Βουλγαρία), τον AndreyKovachev (Balkani NGO, Βουλγαρία), τον Λάζαρο Τόσκα (Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού) και την Σούλα Δραγουμάνη (Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού).

Πραγματοπιήθηκαν επίσης η ομιλία-συζήτηση με θέμα «Βιβλία για την σχέση μας με τα ζώα» με ομιλητές τον Νίκο Κούρκουλο μεταφραστή του βιβλίου Κυνηγοί, βοσκοί και χάμπουργκερ του Richard W. Bulliet και τον επιμελητή του βιβλίου (συλλογικό έργο) Ζώα και Ηθική Σταύρο Καραγεωργάκη.

Στη διάρκεια της ομιλίας σε διπλανό χώρο έγινε χάπενινγκ που ετοίμασε η Γυμνή Διεθνής Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη «Είμαστε ότι τρώμε»

Επίσης παρά τον υγρό καιρό και με τις ανάλογες προσαρμογές στις συνθήκες καιρού που επικρατούσαν δούλεψαν τα εργαστήρια της Νίκης Χατζηγεωργίου: StandUpComedian με βάση την οικολογική κουλτούρα των Ελλήνων και η Ζωντανή Βιβλιοθήκη και συζήτηση με θέμα «Ο εθελοντισμός σήμερα» των φοιτητών από Ευρώπη και Ασία της A.I.E.S.E.C. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οι οποίοι  μεταφέραν με βιωματικό τρόπο τις εμπειρίες τους από την εθελοντική τους δράση. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων το Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. «ΟΙΚΟ – Α.Π.Θ.» διέθετε δωρεάν ποδήλατα από το περίπτερο του στο φεστιβάλ και λειτουργούσε ανελειπώς το  European School Radio με ζωντανή μετάδοση από το χώρο του Greenwave και με συνεντεύξεις-παρουσιάσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Για σήμερα και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΜΥ, δικές μας «έγκυρες» πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει μια ανάπαυλα από τις βροχές για το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πράγμα που θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε και τις δράσεις της 3ης μέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και την τελική απόφαση που θα παρθεί από την οργανωτική επιτροπή το απόγευμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Greenwave Festival επί τόπου ή στο τηλέφωνο στο χώρο του φεστιβάλ 2310232454.

.

.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s