Λίγα λόγια για μας

Το GreenWave Festival, μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή,  πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συνάντηση, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, η δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και η διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων να προσεγγίσουν με εναλλακτικούς τρόπους τα προβλήματα της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία  του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 34 συλλογικότητες και οργανώσεις και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς:

ΑΡΓΟΣ Φιλοζωικό Σωματείο, Αρκτούρος, Αρσις, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ, Δράση για την άγρια ζωή, Eθελοντική Εργασία, Θεσσαλονίκης, Eλεύθερο Λογισμικό, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Ένωση για τα δικιώματα των Πεζών, Kέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης Aντιγόνη, ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών), Kίνηση 136, Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, Οικογιορτή, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Οικοτοπία, Παιδιά εν Δράσει, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Aσσήρου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Eυκαρπίας, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Παράρτημα Κεντρ. Μακεδονίας), ΠΕΡΚΑ (Περιαστικές Καλλιέργειες), Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, ΠPΩΣKAΛO. ΣΠAME, Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης “ΠΡΩΤΕΑΣ”, Streetpanthers, Σύλλογος Bιοκαλλιεργητών, Σύλλογος Παλαιοπωλών, Σύμπραξη για το Kοινωνικό Φύλο, Φίλοι του Πρασίνου, Φίλοι για την προστασία των ορεινών μονοπατιών, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας αφορά στη θεματική ενότητα «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη Πόλη» και συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα με θέματα σχετικά με την «Εναλλακτική Οικονομία – απάντηση στην κρίση».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 18:00 με δράσεις για τα παιδιά και από τις 19:00 θα αρχίζουν οι παρουσιάσεις των ομάδων, οι επιμέρους συζητήσεις και οι προβολές βίντεο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 21:00 και περιλαμβάνει συναυλίες την Παρασκευή με τα μουσικά σχήματα Invaders, Return to Litany, Σταλαγμίτες και το Σάββατο με Τα τραγούδια της προδοσίας την  και Sextra Large, Eton 16, Blues Wire και Σαν Ξέμπαρκοι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail greenwavefestival@gmail.com

Επισκεφτείτε επίσης την σελίδα μας στο facebook

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s