Πρόγραμμα

Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων 

Πέμπτη 15.9, 19.00 – 21.00

Παρασκευή 16.9, 19.00 – 21.00

Σάββατο 17.9, 19.00 -21.00

60’ Green Point  | Μικρές παρουσιάσεις οργανώσεων  https://fb.me/e/3qxZkQyrw

Πέμπτη 18.30 -20.30

18.30 – 19.30 | Save The Food , Fight Against Hunger (Solidarity Project) under European Solidarity Corps open discussion event for everybody, mainly young people between the ages 18-30 and the activity will be implemented by the team called Together We are Strong. Language EN

19.30-20.30 | Περβολάρηδες _ Παρουσίαση της ομάδας των »Περιβολαρηδων»,  η ομάδα μετράει ήδη 8 χρόνια ζωής στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με όλο τον κύκλο της τροφής.Θα συζητηθούν οι δράσεις, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συντροφικότητας που δημιουργούνται εντός αλλά και εκτός της ομάδας καθώς και οι κλεφτές ματιές που ρίχνουν στο μέλλον καθώς επισκέπτονται άλλα εγχειρήματα κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας και συνεταιριστικής κατοικίας στη Γερμανία.

Παρασκευή 18.30 – 20.30

18.30 – 19.30 | Fridays for future Thessaloniki _ Η Ιστορία και τα Επιτεύγματα του Κινήματος Fridays For Future. Το κίνημα Fridays For Future άλλαξε πολύ τον κόσμο του περιβαλλοντικού ακτιβισμού στο μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει. Στην ομιλία αυτή θα παρουσιαστεί η σύντομη ιστορία του κινήματος παγκόσμια αλλά και στην Ελλαδα. Επίσης θα αναφερθούν τα επιτεύγματα του κινήματος Fridays For Future έως σήμερα καθώς και οι λόγοι για τους οποίους το κίνημα έγινε τόσο δημοφιλές στον σημερινό κόσμο.

19.30 – 20.30 | ANIMAL RESCUE AND DEFENCE SQUAD_ Οδηγίες βοήθειας σε τραυματισμένο ζώο μέχρι την παράδοσή του σε αρμόδιο φορέα. 

Σάββατο 18.30 – 20.30

18.30 – 19.30  Climate Save Thessaloniki (Save Movement) _ « Μπορείς να έχεις οικολογική συνείδηση χωρίς να είσαι vegan; » Πως συνδέονται οι διατροφικές μας συνήθειες με το περιβάλλον και το αντίκτυπο σε αυτό; Ποιες οι επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο οικοσύστημα και η σπατάλη πόρων που πραγματοποιείται; Ποιες οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις;

19.30 – 20.30 | ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Περιβαλλοντική Οργάνωση _LIFE Safe Crossing: Για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων μεταξύ άγριων ζώων και οχημάτων. Η περιβαλλοντικη οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ παρουσιάζει τις δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την μείωση της οδικής θνησιμότητας ειδων της άγριας πανίδας όπως η καφέ αρκούδα.

 

Συναυλίες

15/9 Πέμπτη

Κρουστόφωνο (μπάντα δρόμου κρουστών)

Celestial Echoes (tribute to Pink Floyd)

Γουρούνια στο Διάστημα (ελληνικό ροκ)

So Dizzy (βρετανικό ροκ)

16/9 Παρασκευή

Studio Flamenco Pellizco (flamenco)

Άγγελοι του Τσιτσάνη (ρεμπέτικα)

Βάσω Βασιλειάδου (παραδοσιακά – σμυρνέικα)

Λουδίας (ελληνικό ροκ)

17/9 Σάββατο

Swing Academy (swing)

Αραμπατζής (ελληνικό ροκ)

Aliberta (παραδοσιακά – κρητικά)

Lostrè Community

 

Ο κύκλος των παιδιών https://fb.me/e/1SE97m2lt

Πέμπτη, 15.9.2022

18.30 – 20.30 Sofoklis goes Greenwave _  Φτιάχνουμε με τα χεράκια μας χειροτεχνία με θέμα το Greenwave εμπνευσμένο από τον γραφίστα Σοφοκλή Αμπατζίδη!

Παρασκευή, 16.9.2022

18.30 – 19.30 Κρουστόφωνο _    Εργαστήρι κρουστών για παιδιά! Το Κρουστόφωνο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με βασική αρχή ότι η έκφραση μέσω της μουσικής συμβάλλει στην καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης, στην ψυχαγωγία, στην ομαδικότητα και κυρίως στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της διεύρυνσης των οριζόντων του παιδιού!

19.30 – 20.30  Ζω.Ε.Σ. _ Το Βασίλειο των Ακηδεμονευτων Ζώων στο Νέο Περιβάλλον! Εκπαιδευτικό διαδραστικό φιλοζωικό πρόγραμμα με την Εκπαιδευτικό, Ζωοθεραπεύτρια, Συγγραφέα & Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ Κατερίνα Παπαποστόλου.

Σάββατο, 17.09.2022

18.30 – 19.30 Εκδόσεις μολύβι _  Με τη «δύναμη» των σπόρων! Οι μικροί αγρότες εν δράση! Οι δημιουργοί του εκπαιδευτικού προγράμματος ΒΟΤΑΝΑ & ΑΡΩΜΑΤΑ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν κομμάτια από αποσπάσματα του βιβλίου. Με βιωματικό τρόπο (όπως η φύτευση των σπόρων στο χωράφι και στο μπαλκόνι μας) τα παιδιά θα κατανοήσουν πως τα οπωροκηπευτικά και τα διάφορα μυρωδικά δεν φυτρώνουν στα ράφια των Supermarket. Οι μικροί μας φίλοι θα δουν και θα επεξεργαστούν σπόρους, θα μυρίσουν θα αγγίξουν βότανα, θα φυτέψουν σπόρους σε Χωράφι ( προσομοίωση χωραφιού σε μακέτα) και σε γλαστράκι που θα πάρουν μαζί τους. Συντονίζει η συγγραφέας του βιβλίου Λένα Ταμουρίδου Παιδαγωγός-Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (Ε.Α.Π.)

19.30 – 20.30 ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ _ Το “Χαρούμενο Καλαμπόκι” είναι ένα οικολογικό παιχνίδι κατασκευών. Η πρώτη ύλη του είναι το Matter-Bi, ένα προϊόν βασισμένο στο άμυλο καλαμποκιού βιολογικής καλλιέργειας.

Εκθέσεις – Εικαστικές παρεμβάσεις

Πλαστικό δείπνο | ‘Εκθεση του Οικόπολις 

Ο Πλαστικός Δείπνος ευελπιστεί να υπενθυμίσει κάτι που είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι) σε όλ@ μας γνωστό. Την ποσότητα του πλαστικού και άλλων λυμάτων που καταναλώνουμε! Ενδεικτικά μόνο το έδαφος της γης είναι τόσο μολυσμένο που τα επόμενα 60 χρόνια θα είναι τα τελευταία που θα μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς τους οποίους θα μπορούμε να τρώμε. Ο Πλαστικός Δείπνος λοιπόν αποτελούμενος μόνο από πλαστικά και άλλα λύματα σκοπεύει να μας ανοίξει ένα παράθυρο στο παρόν που δεν βλέπουμε και στο μέλλον που πολύ σύντομα θα δούμε.

Select bikes or Respect cyclists | Δίκτυο Select Respect

Όλες οι μέρες του φεστιβάλ

19.00-23.00 | Μονάδα για εξετάσεις HIV από τη  Θετική Φωνή 

17.30 -21.00 | Upcycling project «Μην την πετάς! Φέρε την σαμπρέλα σου στη ΝΑΟΜΙ!» Δράση συλλογής σαμπρελών ποδηλάτου στο Περίπτερο της ΝΑΟΜΙ, Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων. Ενημερωτική συνάντηση για το project στο Περίπτερο της ΝΑΟΜΙ την Παρασκευή 16/9 19:00 – 20:00

17.30 -22.00  Συγκέντρωση  τροφίμων, χαρτικών, απορρυπαντικών για ευάλωτα νοικοκυριά. Περισσότερες πληροφορίες εδώ  |  Πνοή Ελπίδας

Advertisement